Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

3. 3. 2020

Cestování po Panamě, Traveling in Panama

/ Rubrika: VIDEO - AIR VIDEO
 
Celý příspěvek

17. 5. 2020

Afghánistán - řidič obrněného vozidla MRAP

/ Rubrika: VIDEO - AIR VIDEO

Čeští vojáci v Afghánistánu používají při patrolách mimo základnu speciální americká obrněná vozidla typu MRAP, třídy MaxPro. Na polygonu v Bagrámu na tamní základně trénují čeští vojenští řidiči nejenom samotné zvládnutí vozidla, ale i jízdu v koloně, rozestupy vozidel i reakce na bezpečnostní incidenty. Co všechno musí ovládat řidič tohoto dvacetitunového obra, co je jeho úkolem a jaké zkušenosti má s tímto obrněncem, na to jsme se zeptali četaře Š. S., který působil na základně Bagrám v Afghánistánu v rámci 11. strážní roty BAF.

 
Celý příspěvek

17. 5. 2020

41 MECHANIZOVANÝ PRAPOR

/ Rubrika: VIDEO - AIR VIDEO

Dva týdny probíhal ve Vojenském újezdu Hradiště v Doupovských horách první společný výcvik celého 41. mechanizovaného praporu z Žatce po návratu druhé jednotky nasazené v Litvě.

 
Celý příspěvek

17. 5. 2020

Afhánistán - Patrola vozidel MRAP

/ Rubrika: VIDEO - AIR VIDEO

Jedním z úkolů českých vojáků v Afghánistánu jsou také patroly na vozidlech MRAP mimo základnu Bagrám. Příprava našich vojáků na různé bezpečnostní incidenty probíhá už v intenzivní přípravě na misi v České republice, ale výcvik v afghánských podmínkách pak probíhá na cvičném polygonu na základně Bagrám. Podívejte se, jak vypadá jeden z cvičných scénářů, kdy vojáci musí během patroly reagovat na odpálení improvizovaného výbušného zařízení pod jedním z vozidel. Součástí nácviku je i situace, kdy dojde ke zranění jednoho z členů posádky, je nutné mu poskytnout první pomoc a přivolat leteckou podporu. Neustálé drilování předepsaných postupů při výcviku jim zachraňuje jejich životy, pokud se do takové nebezpečné akce dostanou.

 
Celý příspěvek

23. 5. 2020

Odolena Voda

/ Rubrika: VIDEO - AIR VIDEO

ODOLENA VODA

 
Celý příspěvek

Nalezené složky

PANAMA

Datum: 16. 5. 2020
Fotografií: 55
Složek: 0

Jakovlev Jak-40, Yakovlev Yak-40 - Czech Air Force

Datum: 31. 8. 2020
Fotografií: 43
Složek: 0

Odolena Voda letecky 2019

Datum: 24. 11. 2020
Fotografií: 19
Složek: 0